Geschiedenis, Cultuur & Taal

Publicaties

Meer geschiedenis, cultuur & taal in het archief…

Special

Stem op jouw favoriete zomerboek!

Zomerboek

Wat is er deze zomer fijner dan onderuitgezakt in een strandstoel een goed boek over wetenschap lezen? Alle redacteuren van Kennislink raden je daarom hun favoriete populairwetenschappelijke boek van 2015 aan. Welk populairwetenschappelijk boek mag volgens jou écht niet ontbreken in de koffer deze zomer?

Specials

25 & 26 sept: DRONGO Festival

Drongo2015

Eind september vindt voor de vierde keer het grootste talenfestival van Nederland en Vlaanderen plaats. Tijdens DRONGO ontdek je hoe leuk, mooi, handig en interessant talen zijn. Luister naar lezingen, volg workshops, doe mee aan experimenten, test je kwaliteiten als tolk en struin over de informatiemarkt. Toegang is gratis, wel even registreren!

3 okt - Nijmeegse Taalmiddag

Schermafbeelding 2015 07 08 om 3.56.21 pm

Tijdens de Nijmeegse Taalmiddag op 3 oktober nemen taalwetenschappers je mee op reis door de wereld van het taalonderzoek. Je kunt lezingen bijwonen over o.a. kindertaal, meertaligheid en taalverandering. Ook kun je meedoen aan experimentjes of je taalvraag stellen aan onderzoekers bij de Kennisbar.

15-08-1945 Nederlands-Indië vrij


Terwijl de Nederlandse bevrijding al maanden werkelijkheid was, ging de oorlog in de Oost door. Bezetter Japan capituleerde pas op 15 augustus 1945. NPO Doc heeft verschillende docu’s over Nederlands-Indië online, waaronder ‘Spoor van 10.000 doden’, over de aanleg van de Birma-Siam spoorlijn door krijgsgevangenen.

Serieus leuk filmpje nummer 2


Het Teylers Museum bezit al 160 jaar een fossiel van de Archaeopteryx. Pas in de jaren ‘70 ontdekten onderzoekers de veertjes en bleek het om de eerste vondst van deze oervogel te gaan. De 150 miljoen jaar oude Archaeopteryx (wat ’zeer oud veertje’ betekent) is een hagedis-achtig reptiel maar lijkt ook al op een vogeltje.

Thema’s