Geschiedenis, Cultuur & Taal

Publicaties

Meer geschiedenis, cultuur & taal in het archief…

Specials

Archief viert verjaardag Philips

Philips 930

Het audiovisueel archief Beeld en Geluid heeft online allerlei apparaten en reclamefilmpjes over Philips bijeengebracht. Dit bedrijf werd in 1891 opgericht als fabriek voor gloeilampen. Met de jaren zijn daar talloze apparaten bijgekomen, maar niet elke nieuwe techniek sloeg aan. Wie kent nog de beeldtelefoon uit 1974?

Viral: The DNA Journey

Bovenstaand filmpje van vliegticketservice Momondo gaat de afgelopen weken viral op Youtube. Op basis van een DNA-test wordt van 67 wereldburgers bepaald waar hun genetische roots liggen en de uitkomst is voor sommigen verrassend. Antropoloog en geneticus Spencer Wells deed met het ‘Genographic Project’ in 2005 soortgelijk onderzoek, waarbij hij het genetische profiel voor Nederland en de rest van de wereld in kaart bracht.

Gezonken steden in de Nijl


Onderwaterarcheoloog Franck Goddio ontdekte 20 jaar geleden twee gezonken steden uit de oudheid in de Nijlmonding. Havenstad Thonis-Heracleion en religieus centrum Canopus. Hij vertelt (in Engels) over zijn ontdekking, waarover tot 19/11 een tentoonstelling is te zien in Londen.

In de boekenkast van de redactie

2016 is het jaar van het boek. Een goede reden om dit jaar de beste boeken over wetenschap op een rijtje te zetten. We trappen af met onze eigen favorieten.

Welke wetenschapsboeken staan bij jullie in de kast? Wij horen graag ook jullie tips en delen ze graag met onze lezers. Stuur vóór 1 juli jouw absolute wetenschapsfavoriet naar info@kennislink.nl met een korte motivatie waarom dit boek toch écht niet mag ontbreken op de leeslijst.

Thema’s