Geschiedenis, Cultuur & Taal

Publicaties

Meer geschiedenis, cultuur & taal in het archief…

Specials

ArcheoHotspots

Logo_archeohotspots

Wel eens archeologen zien wroeten in een bouwput? Nieuwsgierig naar wat ze doen en allemaal vinden? In de nieuwe ArcheoHotspots kun je ze aan het werk zien en alles aan ze vragen. Hoe? Je hoeft alleen maar een hotspot op te zoeken en even naar binnen te lopen.

NPO Doc: Alexander's Lost World

Lang werd gedacht dat de oude Grieken beschaving brachten in het Oosten. Maar het was eerder andersom. Alexander de Grote ontdekte tijdens zijn reis door Centraal-Azië een hoogontwikkelde cultuur die nog ouder was dan de Perzische. In de zesdelige serie Alexander’s Lost World reist de Australische fotojournalist David Adams langs de rivier de Oxus, de route die Alexander de Grote aflegde.

Erfgoed Utrecht online

Utrechtaltijd

Musea en erfgoedinstellingen uit de provincie Utrecht hebben de handen ineen geslagen: zij lanceerden de website UtrechtAltijd.nl voor wie meer wil weten over het heden en de rijke historie van Utrecht. Hier vind je niet alleen verhalen, beeldmateriaal en locaties, maar ook toekomstige culturele evenementen en nieuws.

Kinderen van het succes

‘Kinderen van het succes’ is een mooie documentaire over vier jonge filosofen die worstelen met de keuzemogelijkheden die hun generatie biedt. Ze hebben geleerd dat ze vrij zijn, dat ze autonoom zijn. Wat staat hen nog in de weg? Maar zijn zij wel in staat hun leven vorm te geven?

Thema’s