Geschiedenis, Cultuur & Taal

Publicaties

Meer geschiedenis, cultuur & taal in het archief…

Special

NEMO Kennislink zoekt stagiairs

Vacature

Wil jij leren hoe het is om te werken op de redactie van een populair-wetenschappelijke journalistieke website? Reageer dan snel op deze stage-oproep voor NEMO Kennislink

Zomerboekentips 2016

Beach book

Het is weer zomervakantie! En het weer lijkt ook weer mee te werken… Maar ach, wat maakt het ook uit. Met onze zomerboekentips van dit jaar kom je zelfs een regenachtige zomer ook prima door. Hier zijn ze weer: de fijnste populairwetenschappelijke boeken van het afgelopen jaar, volgens de redacteuren van Kennislink.

Specials

Archief viert verjaardag Philips

Philips 930

Het audiovisueel archief Beeld en Geluid heeft online allerlei apparaten en reclamefilmpjes over Philips bijeengebracht. Dit bedrijf werd in 1891 opgericht als fabriek voor gloeilampen. Met de jaren zijn daar talloze apparaten bijgekomen, maar niet elke nieuwe techniek sloeg aan. Wie kent nog de beeldtelefoon uit 1974?

Gezonken steden in de Nijl


Onderwaterarcheoloog Franck Goddio ontdekte 20 jaar geleden twee gezonken steden uit de oudheid in de Nijlmonding. Havenstad Thonis-Heracleion en religieus centrum Canopus. Hij vertelt (in Engels) over zijn ontdekking, waarover tot 19/11 een tentoonstelling is te zien in Londen.

Thema’s