Geschiedenis, Cultuur & Taal

Publicaties

Meer geschiedenis, cultuur & taal in het archief…

Special

NEMO Kennislink zoekt stagiairs

Vacature

Wil jij leren hoe het is om te werken op de redactie van een populair-wetenschappelijke journalistieke website? Reageer dan snel op deze stage-oproep voor NEMO Kennislink

Zomerboekentips 2016

Beach book

Het is weer zomervakantie! En het weer lijkt ook weer mee te werken… Maar ach, wat maakt het ook uit. Met onze zomerboekentips van dit jaar kom je zelfs een regenachtige zomer ook prima door. Hier zijn ze weer: de fijnste populairwetenschappelijke boeken van het afgelopen jaar, volgens de redacteuren van Kennislink.

Specials

Stamppot eten in Westerbork


Kamp Westerbork was voor de oorlog een vluchtelingenkamp, waar joden uit nazistisch Duitsland werden opgevangen. Pas in 1942 maakten de bezetters een gevangenenkamp van Westerbork, vanwaar ze joden doorstuurden naar vernietigingskampen. Vooral in die laatste jaren was honger een grote vijand. Over het kampeten is de documentaire ‘Alle dagen stamppot’ gemaakt (expositie tot 9 oktober).

Waarom Srebrenica moest vallen

Op 11 juli 1995 werd Srebrenica veroverd door de troepen van Ratko Mladic, ondanks de aanwezigheid van in de Bosnische moslimenclave gestationeerde Dutchbat-militairen. ‘Waarom Srebrenica moest vallen’ is een interactief onderzoeksjournalistiek project van Argos, waarin de vorm even bijzonder is als het verhaal dat verteld wordt. De interactieve documentaire gaat over de val van de moslimenclave Srebrenica in juli 1995 en of deze voorkomen had kunnen worden.

Thema’s