Geschiedenis, Cultuur & Taal

Publicaties

Meer geschiedenis, cultuur & taal in het archief…

Specials

Week van de Klassieken

Logo week klassieken 2012

Vanaf 19 maart breekt de Week van de Klassieken los. Door het hele land vinden activiteiten, lezingen en exposities plaats. Wil je er bij zijn? Kijk dan even op de agenda van de Week. Het thema dit jaar is Te wapen! Op Kennislink zal van alles te lezen zijn over oorlog in de Oudheid.

Hongerwinter 70 jaar

Hongerwinter

De Duitse bezetter blokkeerde de voedseltoevoer naar de westelijke steden, nadat de geallieerden in het najaar van 1944 het zuiden van ons land hadden bevrijd. Naast voedseltekort was ook de brandstof om te koken en de huizen te verwarmen op en het vroor een stuk harder dan nu. De NOS staat stil bij de Hongerwinter die tienduizenden het leven kostte.

ArcheoHotspots

Logo archeohotspots

Wel eens archeologen zien wroeten in een bouwput? Nieuwsgierig naar wat ze doen en allemaal vinden? In de nieuwe ArcheoHotspots kun je ze aan het werk zien en alles aan ze vragen. Hoe? Je hoeft alleen maar een hotspot op te zoeken en even naar binnen te lopen.

Erfgoed Utrecht online

Utrechtaltijd

Musea en erfgoedinstellingen uit de provincie Utrecht hebben de handen ineen geslagen: zij lanceerden de website UtrechtAltijd.nl voor wie meer wil weten over het heden en de rijke historie van Utrecht. Hier vind je niet alleen verhalen, beeldmateriaal en locaties, maar ook toekomstige culturele evenementen en nieuws.

Thema’s