Geschiedenis, Cultuur & Taal

Publicaties

Meer geschiedenis, cultuur & taal in het archief…

Special

Over taal gesproken

162910790

Taal zit in onze genen en ons brein, vormt onze gedachten en cultuur. Hoe doet taal dat? Welke taaleigenschappen delen alle mensen ter wereld en hoe verschillen we? Dat gaat de meest diverse groep samenwerkende taalwetenschappers ter wereld, Language in Interaction, de komende tien jaar onderzoeken. Gewoon vanuit Nederland, maar soms zullen de onderzoekers ook in Vuurland, of in het regenwoud van Bolivia te vinden zijn. Kennislink gaat verslag doen van deze ontdekkingstocht op de nieuwe themapagina Over taal gesproken.

Specials

Zon, zee en… wetenschap

Summer-reading

Wat is er deze zomer fijner dan onderuitgezakt in een strandstoel een goed boek over wetenschap lezen? Alle redacteuren van Kennislink recenseren hun favoriete populairwetenschappelijke boek van het afgelopen jaar. Stem op je eigen favoriet en maak kans op een populairwetenschappelijk verrassingspakket.

Volkskrant-IISG Scriptieprijs voor Geschiedenis

Logo_vkiisg_scriptieprijs_smaller

De Volkskrant en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis loven voor de vijfde keer de Volkskrant-IISG Scriptieprijs voor Geschiedenis uit. In aanmerking komen MA-scripties over een nationaal of internationaal historisch onderwerp die tussen 1 augustus 2013 en 12 september 2014 zijn geschreven aan een Nederlandse universiteit. De winnende scriptie krijgt net als vorig jaar en het jaar daarvoor, op de website van het IISG en de Volkskrant.

Thema’s

Agenda