Redactie

De redactie van NEMO Kennislink bestaat uit hoofdredacteur Sanne Deurloo, eindredacteur Ilja van Dam en een groot aantal ter zake deskundige freelance wetenschapsjournalisten die ieder verantwoordelijk zijn voor een vakgebied of een thema. Voor deze vakgebieden (wetenschapsgebied) en thema’s (inhoudelijk samenhangend maatschappelijk gedefinieerd onderwerp) volgen zij in grote zelfstandigheid de ontwikkelingen. Zij kennen en volgen relevante partijen in de Nederlandse wetenschap.

Ze schrijven bijdragen aan NEMO Kennislink en ze selecteren of redigeren door anderen geschreven artikelen die geschikt zijn voor NEMO Kennislink. De redacteuren werken regelmatig samen aan artikelen die aan meerdere vakgebieden raken. Albert Einstein zei dat je moeilijke zaken moet uitleggen “zo eenvoudig als het kan, maar niet eenvoudiger dan dat”. Onze redacteuren zijn hiervan doordrongen en ze beheersen deze kunst zo goed dat we er vaak complimenten krijgen van lezers, docenten én wetenschappers.

De redactie is onafhankelijk en hanteert een eigen redactiestatuut. De agenda wordt door redactiemedewerker Sanne Dijkstra beheerd.